сряда, 28 февруари 2024 г.

Ден на розовата фланелка в СУ"Железник"















 Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с училищния тормоз, познат като „Ден на розовата фланелка“. Инициативата започва през 2007 година в Канада. Началото на тази история е поставено от две момчета – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те решават да подкрепят свой съученик, който е подложен на подигравки и тормоз в своето училище, след като се появява облечен с розово поло. Двете момчета решават да купят розови тениски и на следващия ден ги раздадат в учебното заведение на всички, които са съгласни да покажат съпричастност с тормозения им приятел. По този начин те оказват морална подкрепа на своя връстник и приобщават и други към тях.

Учениците от Ученически съвет на СУ"Железник", облечени в розови фланелки, раздадоха розови лентички на своите учители и разказаха на малките си съученици историята.
Благодарим на г-жа Донка Вътева, секретар на Местната комисия за БПММН - гр. Стара Загора, която осигури фланелки на членовете на училищната комисия - председател г-жа Тодорка Николова, секретар - Траяна Кайракова, и стикери за учениците.
Госпожа Стефка Манолова, инспектор ДПС към Второ РПУ и представители на ПИЦ - Стара Загора представиха презентация, свързана с превенция на насилието и наркотичните вещества пред ученици от 6. и 8. клас. С тези две събития СУ"Железник", гр. Стара Загора, отбелязва днешния ден и казва "НЕ" на насилието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.