сряда, 1 март 2023 г.

Баба Марта бързала....

 























На 28.02.2023 година от 14:30 часа в залата на ЦПЛР – Стара Загора, бе открита изложбата и наградени участниците в традиционния конкурс ,,Баба Марта бързала, мартенички вързала ". В него бяха представени над 650 мартенички. Малките участници от 1. Гклас и Васимира Божева от 5.Б клас спечлиха грамоти и подаръци от участието си. Част от участващите в изложбата произведения ще бъдат изложени днес в парк „Пети октомври”, като част от общинската проява „Да облечем парк „5 октомври“ в червена и бяла премяна“.

На 1 март си честитим празника на Баба Марта и се кичим с червено-бяла мартеница, която тя ни носи – символ на здраве, сила, жизненост, дълъг живот, плодородие и изобилие! И на тъй чаканата пролет!
По време на няколкото проведени работилнички доброволци от Младежки доброволчески клуб "Дарители на надежда" и колеги от ПИЦ по зависимости, със сръчните си ръце, заразителна фантазия и много любов, сътвориха своите мартенички – преливащи от красотата на живата вълна и обагрени в символните цветове!
За да ги дарят днес на децата и екипите на два центъра за социални услуги, открити през 2022 г. в гр. Стара Загора – Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства – за здраве и радост!
На потребителите и екипа на Дневен център "Козма и Дамян" Св.Св. Козма и Дамян, освен ефирните ни цветни мартенички, беше поднесена и прекрасна мартеница за декорация, изработена от Искрена Бобова от 1. Г клас в СУ „Железник“, с класен ръководител г-жа Таня Динева!
В символния ден зарадвахме с пъстроцветните си дарове и работещите в администрацията на Община Стара Загора.
Честита Баба Марта! Да са ви червени бузите, да са ви бели кахърите! Здрави бъдете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.