вторник, 22 ноември 2022 г.

Празнични дни по повод 35 години СУ”Железник”

 




СУ „Железник“ се готви за тържественото  отбелязване на своя 35-годишен юбилей и духът на училищния празник се усеща във всяко от събитията, с които са наситени дните преди важната за нас дата - 23.11., защото всеки рожден ден е свързан с много преживявания, вълнение и радост.

По повод празника на любимото училище се проведоха разнообразни инициативи, подготвени от учителите по български език и литература в училището: Таня Стоянова, Ваня Георгиева, Динко Славов и Милена Евтимова.

Ученици и учители се насладихме  на  чудесното превъплъщение на артистите от ДТ „Г. Милев“ в колоритните герои от комедията на Радичков „Суматоха“.

Ученици от 5. , 6. и 7. клас по свое желание подбраха и рецитираха любимо стихотворение от български автор. С огромен ентусиазъм Александра Мехмедова и Жулиен Дончев от 5. „А“ клас изпълниха своите стихчета „Моето училище“. Със завидни рецитаторски умения Божидара Делева, Виктория, Николова, Диан Вътев, Теодора Стойчева, Теодора Сребрева и Ясена Колева от 6. „А“ клас декламираха вечната Вазова творба „Отечество любезно, как хубаво си ти!“. Техните съученици Ивона Димова, Иван Чомарев и Константин Иванов ни запознаха със стихотворението „Училище“ на младата поетеса Еленка Гишина. А Виктория Кънева Иван Василев и Габриела Атанасова от 6. „Б“ клас представиха „Училище любимо“, специално създадено за юбилея на СУ „Железник“. Седмокласниците, силно впечатлени и повлияни от творбите на възрожденските автори, с чието творчество се запознават към настоящия момент в часовете по литература, рецитираха творби на Д. Чинтулов и Хр. Ботев. Чавдар Стойчев от 7.“В“ клас изпълни Чинтуловото произведение - „Стани, стани, юнак балкански“. Ботевото „На прощаване в 1868г.“ бе представено от Виктория Славова, Дария Стоянова, Николета Димитрова, Петя  Пенчева от 7“Б“ клас и Петър Апостолов от 7 „В“ клас.

Учениците от 8., 9., 10. клас подготвиха интересен подарък за рождения ден на  училището – есе на тема „Моето училище на 35“.  Част от подаръка е и дарение от учениците от 7.“Б“, 7.“В“, включващо  книги за училищната библиотека. Защото неоспорима е ролята на книгата като  вечен носител на мъдрост и духовност.

Вече 35 години Средно училище „Железник“ изпълва сърцата ни с уважение и гордост от успехите на нашите деца. 35 години то е център на знанието и духовността.

Честит рожден ден, училище любимо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.