петък, 27 май 2022 г.

СУ“ЖЕЛЕЗНИК“ В СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ С УНИЦЕФ

 







Програмата „Деца изследователи“ е свързана с детско и младежко участие и е част от финансираните от Европейската комисия дейности в рамките на Фаза III от подготвителното действие на „Гаранцията за детето“, прилагана в България. Пилотното тестване на „Гаранцията за детето“ в страни-членки на ЕС се изпълнява с подкрепата на УНИЦЕФ България, а партньор в частта за осигуряване на активно и пълноценно младежко участие е Национална мрежа за децата.

В рамките на две години екипи от три града - Стара Загора, Бургас и Сливен, проучваха различни социални теми, свързани с децата в неарвностойно положение.

Днес проектът и резултатите от него бяха представени пре Ученически съвет на СУ"Железник'.

Денис Йорданова, ученик в 7. клас на СУ"Железник" бе част от екип"Заедно". За своето проучване екипът избра темата"Деца със синдром на Даун" - какво може да се подобри в образователната система за тях, в храната и подслона.  Проведоха се два лагера - в Сливен и Боровец, на които младежите представиха своите препоръки и резултати от работата си пред множество специалисти. Предстои заключителен лагер в град Трявна.

Целта на проекта е да бъде чут гласът на децата и да се обърне внимание на препоръките и насоките, които извеждат, защото са нужни за по-добро развитие на хора със синдром на Даун. Благодарим на фондация"Мисия Криле" за осъществяването и съвместната работа с децата и постигнатите резултати!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.