сряда, 23 февруари 2022 г.

Ден на розовата фланелка в СУ"Железник"



 В сряда, 23 февруари 2022 г. е Световният Ден на розовата фланелка  против тормоза в училищеФланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.





Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.
Отбелязването на Деня всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да се постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.
Ученически съвет на СУ"Железник" върза розови лентички на ученици и учители и разказа историята, като прикани всички да се противопоставят на тормоза всеки ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.