понеделник, 21 февруари 2022 г.

21 февруари - Международният ден на майчиния език

 







По изключително интересен, забавен и много вкусен начин отбелязаха членовете на Ученически съвет в СУ"Железник" днешния ден на майчиния език, благодарение на Interact Club Stara Zagora.

На гости ни бяха Андреян Янчев - председател на клуба, Антоанета Пастармаджиева - церемониалмайстор на клуба и Ива Чертоянова - член на клуба. Идеята на младите хора е да припомнят на всички, колко важен е родният език и да апелират към използването му в онлайн пространството, вместо латиницата, която често го заменя.
Слънчевото време ни позволи да се насладим на игрите, които бяха подготвили учениците на ГПЧЕ"Ромен Ролан"- Стара Загора.
Нашите ученици трябваше да откриват правописни грешки, да открият думи и изрази на над 20 езика, да разгадават фразеологизми и да изпълняват още много забавни задачи, свързани с кирилицата, глаголицата и тяхното създаване.
А всички награди бяха вкусни! Не забравиха Андреян, Ани и Ива да ни оставят розови лентички за предстоящия Ден на розовата фланелка, който ще отбележим в сряда. Благодарим ви!
Благодарим на Interact Club Stara Zagora за прекрасните емоции и ви очакваме отново!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.