сряда, 26 февруари 2020 г.

Чаено парти за баби и внучета!







Страхотно чаено парти подготвиха днес г-жа Бистра Желева и г-жа Надежда Иванова, както и мъниците от група "Дъга" на ДГ"Звездица" в кв. Железник, Стара Загора. Много песни, стихчета и танци посветиха мъниците на своите баби. Имаше и много мами, които не искаха да пропуснат нито миг от празника. Гости бяхме и ние - Ученически съвет на СУ"Железник". Докато малчуганите похапваха след танците и песните и пиеха по чашка ароматен чай, ние им разказахме за Деня на розовата фланелка, който съвпадна с тяхното парти. Вързахме им розови сатенени панделки, а повечето мъници знаеха и бяха облечени в розово.
Много сълзи от радост имаше в очите на всички присъстващи. Всяко внуче се обърна към своята баба със стихче или песен, за да й благодари за грижите, които полага за него.
Празникът продължи с изработка на традиционни български мартеници, за да поканим Баба Марта вече да идва и да ни постопли. Мами и баби показаха майсторлък в плетенето, навиването и изработване на различни мартенички. С тях  децата ще зарадват свите близки и украсят занималнята в детската градина. Благодарим ви за прекрасното изживяване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.