четвъртък, 28 ноември 2019 г.

Размяна на коледна украса







За поредна осма година ученици от СУ“Железник“ се включиха в инициативата „Размяна на коледна украса“ на Информационен център „Европа Директно“ – Стара Загора. Красивите коледни играчки, изработени от учениците с много желание, творчество и любов, отпътуваха за училища в цяла Европа, за да пренесат късче от България и нашите традиции в празнуването на Бъдни вечер и Коледа. А вече получаваме и красиви пакети и писъмца от нашите партньори.
Проектът е иницииран Europe Direct Llangollen в Уелс.
Каква е целта на проекта?
С размяната на коледна украса участниците могат да получат пакети от всички кътчета на Европа, в които има украса и информация за коледните традиции на съответната държава. Чрез творчески и забавни дейности децата, взели участие в проекта разширяват познанията си по география, история, култура и езици, което допринася за разбиране на определението „гражданин на Европа“. Подготвяйки собствените пакети, учениците се учат на националните традиции и култура за отбелязването на Коледа, а получавайки подобни пакети с украса научават и за традициите на другите страни. Проектът създава предпоставки за насърчаване на училищата да поддържат връзка с техните партньори по обмен.
Миналата година са участвали над 250 училища от цяла Европа.
С декорациите, които получаваме, трябва да украсим Коледно дърво на видно място в училището, така че крайният продукт да бъде "Европейско Коледно дърво" в нашето училище и в много други училища от цяла Европа.
Ръководител на проекта Севдалина Гълъбова, с помощта на г-жа Диана Радоева.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.