сряда, 20 ноември 2019 г.

Седмица на християнското семейство - ден трети








Невероятен празник днес в ДГ"Звездица"!
Продължават инициативите на Ученически съвет при СУ"Железник" в Седмицата на християнското семейство. Днес ние бяхме гости на специално тържество, посветено на Деня на християнското семейство.
Група"Дъга" провежда ежеседмични часове по религия с преподавател Милена Иванова. Много молитви, стихове за семейството и песни са научили децата за краткото време от началото на учебната година.
Страозагорските отци Живко и Димитър бяха специални гости, както и баби, мами, все членове на семействата на децата.
Г-жа Иванова разказа с цветни картинки на всички ни историята на този хубав православен празник. Отец Живко каза, че днес е ден за празнуване и точно затова децата са избрали именно него - деня преди въвждането на малката Мария в храма Божи.
Отците благословиха всички за здраве, а учениците подариха на мъниците кошница с материали за рисуване и сладка почерпка.
Малките възпитаници на г-жа Бистра Желева и г-жа Надежда Иванова посадиха своето първо дръвче - кипарис, в чест на празника.
Защото, както пеят малките сладури "човекът без семейство не може да живей!".









Ден трети от вкусната Седмица на християнското семейство в СУ"Железник" и с ученици от 8 и 10 клас с кл. р-ли М. Евтимова и Д. Славов.

Днес г-жа Светлана Бакоева беше не само в ролята на учител, но и на родител. Тя замеси страхотна масленица с изцяло домашни продукти - прясно сирене, яйца и масло. После завъртя бързи масленки само от 3 продукта.
Осмокласничките Симона, Деси и Моника приготвиха прекрасна баница, а на Ивайло от 10 клас се падна да направи за всички айрян.
Гост ни беше бабата на Преслава - баба Ваня, която показа 3 вида баница - обърната, залята и на руло. И не само това! Баба Ваня се бе подготвила със забавни логически въпроси, които затрудниха и ученици, и преподаватели. А после подкани всички да напишат по едно красиво и закачливо пожелание, да го пуснат в купа и всеки да си изтегли късметче, което да прочете на глас.
Всеки добър готвач почиства своята кухня и тази задача се падна на мъжката част, под опитното око на г-н Динко Динев.
Ще ви кажа под секрет, че като всички нормални хора, нашите големи ученици са изключително мълчаливи, когато...устите им са пълни :)
Още за нас ТУК!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.