сряда, 25 октомври 2023 г.

Езикова надпревара в СУ „Железник“

 




 











За дванадесета поредна година по повод  Деня на народните будители в СУ „Железник“ се проведе училищното състезание „Език свещен на моите деди“. В надпреварата участваха учениците от седмите класове, разделени в три отбора – седми „А“ клас – отбор „Амбиция“, седми „Б“ клас - отбор „Борба“ и седми „В“ клас – отбор „Вяра“. Събитието бе организирано и подготвено учениците и от техния учител по български език и литература Таня Стоянова. Красивите надписи направиха учениците с подкрепата на г-жа Севдалина Гълъбова. Поканите изготви Ясена Колева, която  преди броени дни получи диплом за отлично представяне във финала на  Международната олимпиада KINGS.

Състезанието протече в три кръга – „Възрожденци“, „Песни и стихотворения“ и „Езикови предизвикателства“.  Всички ученици се включиха и в интересни, но не много лесни игри за публиката. Оспорваната надпревара бе справедливо оценена от компетентно жури в състав:  г-жа Лазарова -  директор на училището, г-жа Ваня Георгиева и г-н Динко Славов.  Фоторепортер на събитието беше г-жа Ветка Христова. И трите отбора се представиха достойно. Победата заслужено спечели отбор „Амбиция“ от седми „ А“ клас, от който най-много се открои участието на Иван Чомарев. След първенците в надпреварата  се нареди отбор „Вяра“, а на трето място с минимална разлика се класира отбор „Борба“.

Състезанието премина в дух на уважение и толерантност. Наградите бяха нематериални – незабравими преживявания и отлични оценки.

Но какво е празникът без подаръци? Изключително приятна изненада  за всички поднесе г-н Петър Петров  -  президент на Ротари клуб – Стара Загора. Той поздрави всички ученици с техните постижения в изучаването на българския език и дари  на училището два нови 50-инчови телевизора, с които да се подпомогне осъвременяването на материалната база.

Усмивки, емоции, вълнения, амбиции, борба и вяра – всичко имаше в тазгодишното езиково състезание. Защото наистина Словото е сила и светиня, която вдъхновява.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.