понеделник, 17 юни 2024 г.

Един по интересен час по История и цивилизации

 








Основната тема, по която работихме в рамките на два часа, е посветена на екологичното и политическото влияние на Екологичните организации в развитието на държавите. В един глобален и технологичен свят Зелените партии имат поглед към екологичния начин на живот, има установени проблеми, но се търсят и предлагат решения за тях.

Първоначално проведохме проучване за дейността на Екогласност от нейното създаване до наши дни ( 1990г. -2024г. ) Внедряването ѝ пряко в политиката, влиянието ѝ при създаването на законодателство за околната среда. Представихме проблемите в презентация.
Втората фаза е създаване на проект от боклуци, който ние хората с лека ръка изхвърляме в природата. Облегнахме се на традициите и изработихме народна шевица от пластмасови капачки.

Преподавател: Св.Бакоева - Николова

сряда, 5 юни 2024 г.

"Журналисти в училище"










 За поредна година СУ"Железник" се включва в инициативата "Журналисти в училище". Тази година наш виртуален гост беше журналистът Георги Караманев. 

Той е журналист, писател, програмист и създател на сайта "Дигитални истории", два пъти носител на наградата в категория "Технологии" от конкурса на Dir. bg за чиста журналистика Web Report ( 2019 2021г.)

Пред учениците от 9. А клас той представи презентацията "Как Изкуствения интелект може да промени начина, по който разбираме и лекуваме психичните заболявания". Интересна дискусия се получи и много въпроси задаваха учениците към журналиста. 

С нетърпение очакваме следващи срещи.